У Чернівецькій області тривають весняно-польові роботи. В усіх категоріях господарств площа озимих культур складає 53,2 тис. га. Аграрії активно підживлюють їх мінеральними добривами.
Озимина переважно в доброму та задовільному стані, загибелі посівів немає і триває відновлення їхньої вегетації. В цілому погодні умови є задовільними для їхнього росту та розвитку, запас вологи в ґрунті достатній.
Також проводиться підготовка ґрунту для посіву ярих культур, вже виорано майже 120 тис. га площі, що складає понад 53% від прогнозу.
Попередньо планується посіяти ярих культур на площі 225,5 тис. га.
Зокрема: ячменю – 13,2 тис. га, пшениці – 3,8 тис. га, вівса – 0,9 тис. га, кукурудзи на зерно – 63,9 тис. га, гречки – 1,0 тис. га, гороху – 0,3 тис. га, квасолі – 1,1 тис. га, цукрового буряку – 2,1 тис. га, соняшнику – 19,1 тис. га, сої – 58,9 тис. га, картоплі – 35,1 тис. га, овочів та продовольчих баштанних – 14,1 тис. га та інших технічних і кормових культур – 12,0 тис. га.
Підготовка агроформувань області до посівної компанії триває.