Постійне посилання: http://cvnews.cv.ua/post/view/1746957269-lvivski-sirniki-ta-bukovinska-nachinka-klopotenko-rozsekretiv-yaki-stravi-podavali-u-poizdi-starmeru-makronu-tusku-i-mercu
Ресторатор і дослідник української кухні Євген Клопотенко презентував меню, яке він розробив для іноземних високопосадовців, що приїжджають до Києва потягами Укрзалізниці.
Про це кухар розповів у соцмережах, пише "Еспресо.Захід".
10 травня до столиці залізницею прибули президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністри Польщі та Великої Британії Дональд Туск і Кір Стармер, а також канцлер Німеччини Фрідріх Мерц.
Так, Макрон скуштував борщ і качану кашу, Стармер замовив сирники, Туск — галушки, а Мерц — львівський сирник.
"Українська кухня знову працює на дипломатичному рівні. Бо це важливий елемент як дипломатії, так і промоції. Якщо після візиту переговори підуть краще — ми ні до чого. Це все смак", — написав Клопотенко.
10 травня четверо лідерів зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським і на Майдані Незалежності вшанували пам’ять загиблих українських військових. Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Фрідріх Мерц, Дональд Туск і Кір Стармер також "провели продуктивну телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом щодо мирних зусиль".
чернівці
новини чернівців
чернівецькі новини
новини буковини
рецепти
буковинська начинка
Колопотенко
європейські політики
Вибрано елементів :
Перетягніть файли сюди, щоб завантажити
або
Максимальний розмір файлу : 50 Мб
Вибрані елементи